Tilbage Hawaii forside

Ankomst Dallas, byrundtur, Southfork Ranch,
cowboystemning i Fort Worth

Den 31. januar 2013.

Det var ikke blevet til megen søvn denne nat. Meget tidligt ca. kl. 5.00 om morgenen landede vi i Dallas. Vi startede lige med at friske os lidt op på det første ”restroom” vi mødte.

   

Da vi havde fået vores bagage og fundet bussen kørte vi til Southfork Ranch. Den kendte de fleste af os fra TV serien Dallas, der blev vist hjemme i Danmark

På trods af at Gislev Rejser havde bestilt tidligt morgenmad, kom vi så tidligt, at morgenmaden ikke var færdig til os endnu. Ventetiden kunne vi så benytte i deres souvenirbutik og museum. Der er startet en serie nye optagelser af Dallas, denne gang er det næste generation man følger, men nogle af skuespillerne fra første del er også med i den nye serie. Første del bestod af over 300 episoder, foreløbig er der planlagt 50 i anden del.

   

   

   

   

       

   

   

Efter morgenmaden blev vi kørt i et vogntog med meget kolde sæder over til selve hovedhuset. Pga. de kolde sæder, valgte vi at gå tilbage. Det kunne først ikke lade sig gøre (amerikanerne syntes nok, det er underligt, når man kan køre), men til sidst fik vi lov til at gå.

I 1970 byggede en mand ved navn Dunkan Southfork Ranch. Det var familiens drømmehus på ca. 650 m2.

Da produktionsselskabet til serien Dallas dukkede op og ville lave filmoptagelser på stedet, sagde familien først nej. Men da checkhæftet kom frem og tilbuddet blev højt nok, blev der givet tilladelse til udendørs optagelser, men alle indendørs optagelser blev foretaget i studier.

   

Da JR, som vi alle elskede at hade, i en episode blev skudt, strømmede det til stedet med medfølende post, og invasionen af fans, der ville se huset, have lidt jord med hjem derfra og hang over hegnet for at komme så tæt på huset som muligt. Det blev det for meget for familien og i 1984 solgte de stedet for 7 millioner $.

   

   

   

Den nye ejer startede med at lave noget for turister. Derudover brugte han yderligere 11 millioner $ på (uden held) at grave efter olie; samtidig havde han kautioneret for noget der kom til at koste ham mange penge, så han gik konkurs.

Den nuværende ejer købte stedet på tvangsauktion for 2,6 millioner $. Der var på det tidspunkt blevet solgt meget jord fra. Ejeren har siden købt en del jord til igen.

   

   

   

   

I huset er der nu indrettet nogle værelser, der skal minde om værelserne i serien Dallas. Men der er i første del ikke optaget noget indendørs i huset. I den nye del af serien bliver der ind imellem lavet nogle optagelser i huset. Når det sker, er hele stedet lukket, også for det personale der arbejder der.

   

   

   

   

   

I en anden bygning, hvor der var nogle festlokaler, var der disse gulvbelægninger.

De enkelte sten har facon som staten Texas.

Vi så også et butikslokale, hvor JRs bil var udstillet.

   

   

   

Til slut endte vi i den souvenirbutik, hvor vi startede med at se os omkring. Vi fik købt lidt minder, inden vi atter sad i bussen og småblundede, imens den kørte os ind til den gamle bydel i Dallas.

   

Vi holdt en lille pause ved Pioneer Plaza, et kunstværk fra 1994 af Robert Summers. Det består af 70 Longhorn kreaturer og 3 heste med cowboys. Alle kreaturerne er forskellige, de er 130 % af naturlig størrelse. Vi benyttede pausen til at fotografere og klappe dyrene.

   

   

   

   

   

   

   

   

Derfra kørte vi ind på et torv, hvor der er en gammel træhytte, det skulle være det første hus der blev bygget på stedet, altså starten på Dallas. Jeg har intet kunne finde på Internettet om denne træhytte.

   

       

     

På samme torv er det et stort mindesmærke for John F. Kennedy, som blev skudt i Dallas den 22. november 1963.

   

     

Efter yderligere en meget kort køretur, stod vi af bussen, og vi besøgte School Book Library. Det var den bygning Kennedy blev skudt fra. Det er nu en mindebygning, og på 6. sal, hvor der blev skudt fra, er der nu en udstilling, med masser af billeder og små videoklip, vedr. John F Kennedy og den tragiske hændelse.

   

     

Vi måtte pga. copyright ikke fotografere på 6. sal, men vi måtte fra 7. sal fotografere, så vi fik os et par udsigtsbilleder.

   

   

  

   

Da vi syntes vi havde set nok af udstillingen, gik vi ud i byen, for at købe os lidt frokost på en Subway. Derefter ledte vi, og fandt til sidst en Starbock, hvor vi fik købt noget kaffe og te.

   

       

   

   

Da vi syntes vi havde set nok af udstillingen, gik vi ud i byen, for at købe os lidt frokost på en Subway. Derefter ledte vi, og fandt til sidst en Starbock, hvor vi fik købt noget kaffe og te. 

   

Old Red Courthouse fra 1892. Der er nu museum.

   

   

   

Kl. 14.00 mødtes vi alle ved bussen igen, det var blevet tid til at køre til hotellet. Vores hotel for natten lå i Fort Worth Historic Stockyards. Byen Fort Worth er så stor, at den næsten er vokset sammen med Dallas. Vi skulle bo i den gamle bydel.

   

   

   

Da vi kom til Fort Worth, holdt vi lige en lille fotopause ved Hotel Hilton. Der boede John F. Kennedy, da han engang besøgte byen. I 2012 blev der rejst en statue af ham tæt ved hotellet.

       

   

Vi kørte videre til vores hotel, hvor vi fik turens bedste værelse, og vi havde ellers ikke været utilfreds, med de andre vi havde haft.

   

   

   

Dagens scoop til min nummerpladesamling.

       

   

Kl. 16.00 sørgede vi for at være på gaden! Hver dag på dette tidspunkt og også kl. 11.30 bliver der drevet en lille flok Longhorn kvæg gennem gaden. Det er selvfølgelig til ære for turisterne, og vi syntes da også, at det var fint at se kvæget forholdsvis tæt på. Men med så lille en flok, var det jo hurtigt overstået.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

Barstole.

   

Derefter gik vi lidt rundt i byen, vi ville købe noget vand (uden klor), og vi ville heller ikke giver 2 $ for ½ liter. Det var ikke til at opdrive i turistområdet. Det billigste vi kunne finde var 1 liter for 3 $. Tilbage på hotellet spurgte vi personalet, hvor der lå en dagligvarebutik. Det forklarede de, og jeg spurgte, om de havde et kort, hvor de kunne vise det på? Det kunne de da godt printe, men vi kunne da også få hotellets chauffør til, i hotellets bil, at køre os derud. Sådan – det er da service.

Så vi blev kørt til et stort supermarked, hvor vi kunne købe 1 gallon vand for 1 $, så selvom vi gav lidt i drikkepenge, var det stadigt billigt.

Derefter kunne vi lave os en god kop te på værelset. J

   

   

   

Kl. 18.45 samledes vi alle for at gå en tur lidt op i byen, hvor vi skulle have vores aftensmad – til hovedret er rigtig lækker mør bøf. Madmæssigt turens højdepunkt.