Tilbage

9. dag
Mandag
den 20/9-2004

Fra Killarney 
til Wexford.

Morgenritualet: op 645, morgenmad 730, bussen blev pakket 815 og vi kørte 830.

7296 7297

Vi kørte direkte til Cork, Irlands næststørste by, hvor vi stod af bussen udenfor Imperial Hotel og derefter havde 2 timer til egen disposition.

7298

7299

7302 7303 7305 7307

Vi besøgte bl.a. The English Market et overdækket marked, der er etableret i 1610.

7300

Det ser meget sødt ud.

7308 7309

7310

Derefter gik vi rundt i byen og besøgte nogle butikker,
dette billede er taget af udstillingen hos en slagter ved et supermarked, bemærk bl.a. grisetæer og maver.

7311 7314 7315 7316

7312

Vejledning for gående.

7313

Den eneste Volvo-forhandler vi så i Irland.

7317 7318

Vores frokost spiste vi i Bishop Lucey Park.

7323  
9200054 9200055  9200056 7325 7326

Fra Cork kørte vi til Midleton, hvor vi var på rundtur i Old Jameson whiskeydestilleri, den del vi så var i brug indtil 1975.

7335 7336 9200058 7337

Rundturen startede med, at vi så billeder i auditoriet.

7339 7341 7342

Teglsten i loftet med lufthuller så damp og varme kan komme væk.

7343 7344 7345 7347 7348 7349 7351 9200061 9200062 7353 9200064 9200065 7355  7356 9200069  7357 9200070 9200072  9200074 9200075  9200076  7361 9200077

  9200079

Thorkild beundrede håndværket.

9200081 9200082 9200085

7363

Thorkild fotograferer

9200086 9200087

skorstenen,

9200088

og Lønne fotograferer

7364

skorstenen.

9200089 7365 9200091 9100092 9200093 9200094 9200095 7366 7367

7368 7369 7370 7371 7372  

Efter rundvisningen deltog 4 personer i en smagstest.
Først skulle de hver finde den af 4 af destilleriets egne whiskey de bedst kunne lide.
Derefter skulle den foretrukne Irske whiskey sammenlignes med en Bourbon (amerikansk) og en skotsk whisky.
Det endte selvfølgelig med, at de alle 4 valgte en irsk whiskey.

  7376 7377  7381

Irsk whiskey, der foruden stavemåden er mere blød i smagen, adskiller sig ved at være lavet på flere korntyper
og at være destilleret tre gange med en kombination af flere destillationsmetoder.

Bourbon whisky er kun destilleret en gang.

Skotsk whisky er destilleret to gange og har en røget smag, der kommer af, at der bruges tørv ved opvarmningen.

Efter prøvesmagningen fik de alle 4 hver et certifikat på, at de er kvalificeret irsk whiskey-smager.

7384

7382 7383

Der kunne selvfølgelig også købes forskellige wiskeyprodukter.

7392

Derfra fortsatte vi turen til Wexford eller rettere Rosslare lidt syd for Wexford, kun afbrudt af en kort pause.
Kaffen i bussen var blevet aflyst idet kaffemaskinen var gået i stykker. Dagens distance var på 287 km.

7385 7386 7387 7388

Endelig en dyne igen, vi har ligget i tæpper siden første overnatning i Tyskland, og tæpper bliver vi aldrig forfaldne til.

7389

Udsigt fra vores vindue.

7390

Lænede vi os ud og så til siden, var dette udsigten.

7394 7395 7399 7400 7402

Inden aftensmaden var der tid til en lille gåtur, Rosslare er en lille ferieby,
der er ca. 10 km. sandstrand og byen har ikke meget at byde på udover der er overnatningsmuligheder og en nærliggende havn Rosslare Harbour,
hvorfra vi skulle sejle den næste morgen.

7403 7404

Til aftensmaden fik vi først suppe.

7405 7306

Derefter havde vi begge valgt stegt rødspætte.

7408

Desserten var en sherry trifli.

Som planlagt forlod vores guide Dolores os lige efter aftensmaden.

Tilbage