9. dag
Mandag
den 20/9-2004
Fra Killarney
til Wexford.
Morgenritualet: op 645, morgenmad 730, bussen blev pakket 815 og vi kørte 830.
Vi kørte direkte til Cork, Irlands næststørste by, hvor vi stod af bussen udenfor Imperial Hotel og derefter havde 2 timer til egen disposition.
Vi besøgte bl.a. The English Market et overdækket marked, der er etableret i 1610.
Det ser meget sødt ud.
Derefter gik vi rundt i byen og besøgte nogle butikker,
dette
billede er taget af udstillingen hos en slagter ved et supermarked, bemærk
bl.a. grisetæer og maver.
Vejledning for gående.
Den eneste Volvo-forhandler vi så i Irland.
Vores frokost spiste vi i Bishop Lucey Park.
Fra Cork kørte vi til Midleton, hvor vi var på rundtur i Old Jameson whiskeydestilleri, den del vi så var i brug indtil 1975.
Rundturen startede med, at vi så billeder i auditoriet.
Teglsten i loftet med lufthuller så damp og varme kan komme væk.
Thorkild beundrede håndværket.
Thorkild fotograferer
skorstenen,
og Lønne fotograferer
skorstenen.
Efter rundvisningen deltog 4 personer i en smagstest.
Først skulle de hver finde den af 4 af destilleriets egne whiskey de bedst
kunne lide.
Derefter skulle den foretrukne Irske whiskey sammenlignes med en Bourbon
(amerikansk) og en skotsk whisky.
Det endte selvfølgelig med, at de alle 4 valgte en irsk whiskey.
Irsk whiskey, der foruden stavemåden er mere blød i smagen,
adskiller sig ved at være lavet på flere korntyper
og at være destilleret tre
gange med en kombination af flere destillationsmetoder.
Bourbon whisky er kun destilleret en gang.
Skotsk whisky er destilleret to gange og har en røget smag, der kommer af, at der bruges tørv ved opvarmningen.
Efter prøvesmagningen fik de alle 4 hver et certifikat på, at de er kvalificeret irsk whiskey-smager.
Der kunne selvfølgelig også købes forskellige wiskeyprodukter.
Derfra fortsatte vi turen til Wexford eller rettere Rosslare
lidt syd for Wexford, kun afbrudt af en kort pause.
Kaffen i bussen var blevet
aflyst idet kaffemaskinen var gået i stykker. Dagens distance var på 287 km.
Endelig en dyne igen, vi har ligget i tæpper siden første overnatning i Tyskland, og tæpper bliver vi aldrig forfaldne til.
Udsigt fra vores vindue.
Lænede vi os ud og så til siden, var dette udsigten.
Inden aftensmaden var der tid til en lille gåtur, Rosslare er
en lille ferieby,
der er ca. 10 km. sandstrand og byen har ikke meget at byde
på udover der er overnatningsmuligheder og en nærliggende havn Rosslare
Harbour,
hvorfra vi skulle sejle den næste morgen.
Til aftensmaden fik vi først suppe.
Derefter havde vi begge valgt stegt rødspætte.
Desserten var en sherry trifli.
Som planlagt forlod vores guide Dolores os lige efter aftensmaden.